Kolommen | Dogzine

Columns

Je hond laten blaffen op commando is natuurlijk een leuke truc, maar waarom zou iemand dat blaffen van zijn hond dan echt nodig hebbe?

Ik hoor vaak dat mijn hond slim is. Daar ben ik het absoluut mee eens. Hij weet dat wanneer onze loopvrienden door de deur komen, het tijd is om zijn bal te pakken.

Eigenlijk is het al iets langer dan een jaar geleden sinds Don in mijn leven kwam. Het is echt een rollercoaster van een jaar geweest, maar dat is absoluut geen slechte zaak.

Don is slim, erg slim. Soms is hij zo slim dat hij er zelf van in de war raakt. Hoewel hij een ADL-hond is, kreeg ik lessen over hoe ik hem moet trainen om alles te doen wat ik wil dat hij doet.

Hoewel Don is opgeleid als een ADL-hulphond (Algemene Dagelijkse Levensbehoeften), doet hij veel dingen voor mij waarvoor hij niet is opgeleid om te doen.

De naam Canine Efficiency, letterlijk ‘de efficiëntie van honden’, heeft Ray gekozen omdat wij vinden dat honden voor hun oorspronkelijke doel gebruikt moeten worden.

Ik spreek vloeiend Engels en Nederlands. Ik ken een paar woorden in het Duits en in het Welsh en ik ken nog net wat minder woorden in het Frans.

Canine Efficiency Diensten werd uitgenodigd om te begeleiden in de introductie van een KBH bij de schaapskudde.

Ik heb een vraag voor je.

Van 6 juni tot 5 juli was de helft van Canine Efficiency in Nederland. Om werk en woonst te zoeken. We gaan namelijk terug in Nederland wonen.