Hondensport | Dogzine

Hondensport

Komend weekeinde, vooral zaterdag 29 juni, wordt het opnieuw erg warm in Nederland, weer.nl verwacht temperaturen tussen de 27 graden op de Wadden tot 35 graden in het zuidoosten van het land.

Afgelopen weekend was het zo ver. De International Working Test, die elk jaar in een ander land neerstrijkt, werd in Nederland gehouden.

Op 12, 13 & 14 april 2019 heeft de Dutch Sheep Dog Society de eerste Qualifier Trial gehouden voor de selectie van het Nederlands Team dat uitgezonden gaat worden naar de World Sheepdog Trials

Er was al langer discussie over de hoogtes binnen de agility. Dat kwam vooral omdat tot heden de honden die hoger waren dan 43 cm aan de schoft gemeten in de large-klasse hoorden.

De weersomstandigheden, te veel sneeuw, hebben een voortijdig einde gemaakt aan de wereldkampioenschappen voor sledehonden (in de sneeuw) in het Franse Bessans.

Met de openingsceremonie zijn gisteren de Wereldkampioenschappen Sledehonden op sneeuw van start gegaan in Bessans, Frankrijk.

Lezers van Dogzine, het blad, kennen hem ongetwijfeld. Stefan en Ilse Verschoor-Donker (samen met Ilse uiteraard), onze nationale trots bij het Sledehondenrennen.

Terwijl het buiten sneeuwt lopen we langzamerhand, voor bepaalde sporten dan, alweer tegen het einde van het seizoen aan.

We trainen maanden, kopen de meest aerodynamische kleding, prima schoenen, en gaan er dan voor, de halve marathon, 21 kilometer dus.

Afgelopen dinsdag 6 november volgde de uitslag van een wetsvoorstel waar in de Amerikaanse staat Florida op gestemd kon worden. De eeuwenoude traditie van het Greyhoundracen stond op de agenda.

Op 27 & 28 oktober organiseert de SSC-NL (sledehonden sport club Nederland) de internationale sledehondenwedstrijd Kivo Kempentrail. Deze internationale sledehondenwedstrijd is ook de aftrap va

Vandaag, 13 oktober, werd in Ermelo het Nederlands Kampioenschap Hoopers gehouden. Dogzine was een groot deel van de dag aanwezig.

De competitie was zwaar, de golven waren wat onregelmatig, de dolfijnen op de achtergrond zorgden voor wat afleiding.

Nederland mag volgend jaar de Europese top van de retrieversport verwelkomen. De International Workingtest zal in 2019 plaatsvinden in ons eigen land.

Voor wie komend weekeinde nog geen plannen heeft, maar wel iets met honden wil, is het beslist een aanrader om in de richting van Ruinerwold te gaan.