Eerste verdachte aangeklaagd voor "Finn's Law" | Dogzine

Eerste verdachte aangeklaagd voor "Finn's Law"

Audi (foto: Staffordshire Police)

Minder dan een maand nadat de wet, “Finn’s Law” in werking treedt is de eerste verdachte gearresteerd die zich straks mag onderwerpen aan de strenge regels voor mensen die politiehonden verwonden.  Dat meldt het Britse Sky News.

Afgelopen maandag probeerde politiehond “audi” samen met zijn geleider een qappende man te arresteren in Stoke-on-Trent. De man zou een mes bij zich gehad hebben. De 29-jarige bewoner van Liverpool, Dan O’Sullivan, wist terwijl twee agenten hem al vast hadden toch nog met het mes uit te halen naar de assisterende politiehond, die daarbij verwondingen aan het hoofd opliep. Na controle bleek dat de verwondingen alleen in de zachte weefsels zaten, zodat spoedig herstel van Audi mogelijk is. Wel is hij enige tijd “met ziekteverlof”

O’Sullivan krijgt zo de twijfelachtige eer om de eerste mens te zijn geworden die volgens de onlangs opgelegde dierenwelzijnswet (voor Service Animals) is aangeklaagd wegens het veroorzaken van onnodig lijden bij een politiehond. De man is ook beschuldigd van vijf gevallen van het aanvallen van politieagenten, het bezit van aanvalswapens en vernieling.

Hoofdinspecteur Donna Harvey, van de politie van Staffordshire (het district waar Stoke-on-Trent onder valt), zei na het incident op maandag: "Politiehonden zijn onze familie, geen eigendom en onze gedachten zijn op dit moment bij de hond en zijn baas."


 


 

Wellicht ook interessant

Audi (foto: Staffordshire Police)

Eerste verdachte aangeklaagd voor "Finn's Law"

Minder dan een maand nadat de wet, “Finn’s Law” in werking treedt is de eerste verdachte gearresteerd die zich straks mag onderwerpen aan de strenge regels voor mensen die politiehonden verwonden.