Recensies | Dogzine

Recensies

De aanschaf van een hond begint bij een goede voorbereiding.

Het begrip “cultuurhistorische roman” lijkt niet direct in het lijstje hondenboeken thuis te horen. Toch wordt “Mijn naam is Morgen” ondergebracht in die categorie. Waarom?

Onlangs verscheen er in eigen beheer een boekje over hondenvoeding. Nu verschijnen er veel boeken over dit onderwerp, maar dit sprong er op positieve wijze uit.

Is het een boek over honden? Nee. Is het een hondenboek?  Ook niet. En toch zal  “Zondagskind” van Judith Visser bij veel hondenliefhebbers een warm plekje kunnen veroveren in de boekenkast.

Het meest populaire ras van Nederland heeft tal van boeken waarin hij de hoofdrol speelt. Sinds het najaar van 2017 is daar nog een boek bij gekomen: “De Labrador Retriever” van Cindy Schwering.

De Shiba is een ras dat nog maar relatief kort in Nederland te vinden is, en toch al veel aan populariteit gewonnen heeft.

Kinderen en honden, dat gaat ondanks kinderfilms en fraaie reclamefoto’s nogal eens verkeerd.

Wat gebeurd er als je midden in de Gobi-woestijn, tijdens het lopen van een loodzware ultramarathon, plotseling gevolgd wordt door een klein hondje?  En niet eventjes gevolgd, maar dagen achter elk

Jachthondentraining is wellicht de oudste hondensport en nog steeds erg in trek.

De hondenfilm bij uitstek voor 2017 lijkt A Dog’s Purpose te worden. In de film wordt het levensverhaal verteld van een hond. Of eigenlijk meerdere levens.