Dogzine's TopDog Award | Dogzine

Dogzine's TopDog Award

topdog

De uitslag van 2018 is bekend, de winnaars staan allemaal online.

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 31 maart 2019, tussen 14.00 en ca. 16.00 uur

Locatie: KC Pampus, Weteringweg te Almere

Er zijn prijzen voor de nummers 1,2 en 3 van het Algemeen Klassement, de nummers 1,2 en 3 van het klassement Nederlandse en Belgische rassen en de nummers 1 en 2 van de rasgroepen. Maar verder, wie komen wil is welkom. Honden (mits sociaal) zijn uiteraard welkom!

Voor alle deelnemende honden is via de klassementen de Award op te vragen en uit te draaien. Klik hiervoor op de knop "Award" achter uw hond (u komt op een andere website).
Klik met de rechtermuistoets op de pagina en kies "afdrukken" als optie. Het mooiste is om af te drukken als pdf (en op te slaan) en daarbij de opties aan te klikken zoals op dit voorbeeld.

Inmiddels zijn we begonnen met de klassementen voor 2019, die komen binnenkort online.

Alle winnaars gefeliciteerd, en graag tot ziens op 31 maart.

 


Dogzine's TopDog Award

Elk jaar weer strijden duizenden honden op tientallen CACIB-shows door de hele Benelux om de eer en de titel.  Maar wie het over het hele jaar het beste doet, is onbekend. En daarom begint DogZine vanaf 1 januari van dit jaar –naar een idee van Dogs Revelation in Franrijk- met het TopDog Klassement, het klassement waarmee aan het eind van het jaar de hoogst scorende honden TopDog 2018  kunnen worden van de Benelux.

Alle honden, uit welk land dan ook, doen mee. Elke CACIB-show gehouden tussen 1 januari  en 31 december  in de Benelux ook (voor zover de complete uitslag voor ons beschikbaar komt). Alle honden die Beste van het Ras (BOB)  worden, krijgen daarvoor punten. Extra punten zijn er voor de groepswinnaar, de runner-up en de als derde geplaatste hond in de klasse intermediair/open/kampioen.

Alle punten worden gedurende het jaar opgeteld, en de tussenstanden zijn te vinden op deze website. En als het de champagneflessen knallen op 1 januari, is ook de TopDog bekend.  Tijdens een feestelijke prijsuitreiking worden alle honden gehuldigd, ook de TopDogs van hun groep (FCI 1 tot en met 10) . Op verzoek ook het klassement van nationale rassen, zowel de Belgische Nationale rassen als de Nederlandse (gebaseerd op de uitslagen in de intermediair, open- en kampioensklasse). Nieuw voor 2019 is dat ook het Klassement National Erkende Rassen (de niet-FCI-erkende rassen, m.u.v. het Markiesje dat gewoon in groep 9 meedoet) aanwezig is, dit omdat deze honden niet mee kunnen doen in de rasgroepen en BIS, in België nog niet kunnen uitkomen, en daardoor minder punten zouden kunnen verzamelen. Vandaar een eigen klassement.

Met het Topdog-klassement verdwijnen de voorkeuren van individuele keurmeesters, omdat het resultaat over alle CACIB-shows telt.

Het TopDog-klassement wordt samengesteld door Dogzine, en mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.

energique  celtic