De lelijkste is weer gekozen | Dogzine

De lelijkste is weer gekozen

scamp

Het lijkt op een freakshow, maar het is feitelijk bedoeld voor het goede doel. De “World’s Ugliest Dog”-verkiezing. Afgelopen week won “Scamp the Tramp” deze titel in Petaluma, Californië. In totaal deden er 18 honden mee, die stuk voor stuk inderdaad niet direct de titel zullen halen op een reguliere World Dog Show.

De winnaar van dit jaar - Scamp the Tramp - is een voormalige zwerver met een dusdanig kapsel waar van de eigenaar meent dat er op de hele wereld niet genoeg conditioner is om er uberhaupt een model in te brengen.  Yvonne Morones, de eigenaar dus, heeft Scamp op het "laatste uur" (voor zijn euthanasie, red.) uit een dierenasiel in Los Angeles gered en heeft daar geen minuurt spijt van gehad.

"Op weg naar huis wist ik al dat ik de juiste keuze had gemaakt," zei Morones. "Daar waren we, twee vreemdelingen in een auto op weg naar huis naar een nieuwe start ... Het was alsof hij wist dat hij zijn eeuwige thuis had gevonden."

Scamp is zeven jaar lang een therapeutisch hulphond geweest en deed zijn werk in het Sebastopol Senior Center waar hij mensen in nood helpt. Hij is ook een van de wekelijks vrijwilligers die luisteren naar de eerste klassers die verhalen lezen.

Naast de titel en eeuwige roem  heeft Scamp ook een trofee gewonnen, en $ 1.500 dollar die wordt geschonken, ieder een gelijk deel, aan de Humane Society of Sonoma County, Angels Fund en Compassion Without Borders

Twee andere honden, Wild Thang en Tostito, kwamen dicht bij het winnen van de felbegeerde kroon.

Wild Thang werd tweede in de competitie van dit jaar. Ze is een 3-jarige pekinees uit Los Angeles dat last heeft van hondenziekte die de beweging van haar kaak en tong beïnvloedt. Tostito is een rescue-dog die een moeilijke start had en daardoor zijn tanden en onderkaak mist.


 


 

Wellicht ook interessant

scamp

De lelijkste is weer gekozen

Het lijkt op een freakshow, maar het is feitelijk bedoeld voor het goede doel. De “World’s Ugliest Dog”-verkiezing. Afgelopen week won “Scamp the Tramp” deze titel in Petaluma, Californië.

zsa zsa

"Lelijkste hond" overlijdt twee weken na overwinning

Drie weken geleden werd ze gevierd en uitgeroepen tot ’s werelds Lelijkste Hond, dinsdagochtend overleed ze in haar slaap.

foto via Facebook

Martha is officieel de lelijkste...

In de Verenigde Staten is het jaarlijkse freakfestival weer gehouden, de verkiezing van de lelijkste hond ter wereld.