Engeland boos over man die hond van klif gooit | Dogzine

Engeland boos over man die hond van klif gooit

foto snapchat

[update 5 mei] De politie heeft inmiddels laten weten dat de man die de hond gooit is geidentificeerd. [/update]

De politie in Cornwall (UK) is druk op zoek naar een jonge man die een hond van de kliffen af in zee zou hebben gegooid. De video van de man, die een spaniel-achtige hond in het water gooit, dook gisteren op op Social Media (snapchat). In de video is te zien hoe de man de rillende spaniel van de kliffen gooit. Tegelijkertijd is de man te horen die luid lacht. Het incident leidde tot veel verontwaardiging op –opnieuw- social media.

In het filmpje is ook te zien dat de hond met moeite weer naar de kant zwemt, en het strand opkruipt.

Zowel de RSPCA (De Dierenbescherming) als de politie onderzoeken de misdaad. Op dierenmishandeling staan in Engeland tegenwoordig redelijk strenge straffen.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Wel vraagt de politie om geen speculaties over de mogelijke dader te laten circuleren. Ook laat de politie weten dat de hond inmiddels is gevonden, door een dierenarts is onderzocht en verder geen lichamelijke problemen lijkt te hebben overgehouden van de val. De hond zou nog wel bij de familie zijn, waarvan –volgens speculaties op Facebook- de zoon de hond van de klif zou hebben gegooid.


 


 

Wellicht ook interessant

walk this way

Hoe voorkom ik hondenpoep op straat? Nudging

Honden zijn leuk, maar hondenpoep is een van de grootste ergernissen die er zijn, in ieder geval als het op de stoep of in het gras langs die stoep ligt.

kaart

Petitie eist onderzoek naar Alabama Rot

Hondeneigenaren in het Verenigd Koninkrijk leven al lange tijd in angst voor een ziekte met onbekende oorzaak die vaak een dodelijke afloopt kent voor viervoeters.

VMD

Schandaal met gebruik menselijke medicatie bij dieren in Engeland

In Engeland dreigt een schandaal nu er blijkt dat honderden dierenartsenpraktijken steeds vaker de –goedkopere- medicijnen voor menselijk gebruik voorschrijven en verkope