Engeland boos over man die hond van klif gooit | Dogzine

Engeland boos over man die hond van klif gooit

foto snapchat

[update 5 mei] De politie heeft inmiddels laten weten dat de man die de hond gooit is geidentificeerd. [/update]

De politie in Cornwall (UK) is druk op zoek naar een jonge man die een hond van de kliffen af in zee zou hebben gegooid. De video van de man, die een spaniel-achtige hond in het water gooit, dook gisteren op op Social Media (snapchat). In de video is te zien hoe de man de rillende spaniel van de kliffen gooit. Tegelijkertijd is de man te horen die luid lacht. Het incident leidde tot veel verontwaardiging op –opnieuw- social media.

In het filmpje is ook te zien dat de hond met moeite weer naar de kant zwemt, en het strand opkruipt.

Zowel de RSPCA (De Dierenbescherming) als de politie onderzoeken de misdaad. Op dierenmishandeling staan in Engeland tegenwoordig redelijk strenge straffen.

Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Wel vraagt de politie om geen speculaties over de mogelijke dader te laten circuleren. Ook laat de politie weten dat de hond inmiddels is gevonden, door een dierenarts is onderzocht en verder geen lichamelijke problemen lijkt te hebben overgehouden van de val. De hond zou nog wel bij de familie zijn, waarvan –volgens speculaties op Facebook- de zoon de hond van de klif zou hebben gegooid.


 


 

Wellicht ook interessant

praalgraf

Hollandsche bulldog sinds 1572 officiële hond van de Oranjes

De mopshond of “pug” is populair, maar niet onomstreden door de vele gezondheidsproblemen die honden van dit ras hebben. Vooral ademhalingsproblemen door de korte neus zijn bekend.

pups

Verkoop pups Engeland aan banden

De Engelse prime minister Theresa May heeft aangekondigd dat de verkoop van pups aan banden wordt gelegd. Het zal worden verboden pups te verkopen als de moederhond niet aanwezig is.

Bungle

Engeland boos over celstraf voor bijtende pup "Bungle"

Engeland is in de ban van een Chowchow-pup, die mogelijk negen maanden achter de tralies moet.