Hitte-advies voor alle hondenevenementen komend weekeinde | Dogzine

Hitte-advies voor alle hondenevenementen komend weekeinde

dipo

Komend weekeinde, vooral zaterdag 29 juni, wordt het opnieuw erg warm in Nederland, weer.nl verwacht temperaturen tussen de 27 graden op de Wadden tot 35 graden in het zuidoosten van het land. Voor Nederlandse begrippen ongekend.

De Raad van Beheer heeft daarom organisatoren van hondenevenementen geadviseerd om passende maatregelen te nemen. Zorg er zo mogelijk voor dat de activiteit al in de ochtend kan worden beëindigd, dus voor de “hete” middag, laat om de snelheid erin te houden de keurverslagen achterwege, en sla de erekeuringen, bijna altijd in de middag, maar over.

Meer fysieke maatregelen zijn zorgen voor extra schaduw, voldoende water voor honden en medewerkers, en als het evenement binnen plaatsvind om toch vooral voor een goed werkende airco te zorgen.

Indien een gedelegeerde van de Raad van Beheer bij het evenement aanwezig is en tijdens het evenement oordeelt dat de temperatuur het welzijn van de honden schaadt, is deze gerechtigd om bovenstaande maatregelen te verplichten. Honden die in auto’s blijven zitten zijn uiteraard helemaal uit den boze.

De hitte en het advies treffen onder andere de “Nationale” in Zutphen op de zaterdag. Het betreft een binnenshow, en volgens de organisatie zal de ventilatie volop draaien, zodat de hal koel blijft. En,  “als u met een hond de ring inkomt waarvan de vacht nog nat is dan wordt u daar niet op afgerekend”, zo melden de organisatoren.

Bij de diverse werkhondenproeven (3 Sterrenbokaal, Rudolf Bax Bokaal, het FCI-Obedience-examen (allemaal op 29 juni) en de Kampioenschapsclubmatches van de Dobermann en de Duitse Staande Langhaar zijn nog geen nadere maatregelen op de websites te vinden, de Berner Sennenvereniging heeft de kampioensclubmatch van a.s. zondag afgelast en verplaatst naar 14 september. De clubmatches in Hoogeveen en Teteringen (de Baronie) melden ook nog geen nadere maatregelen.

Voor iedereen die komend weekeinde dus ergens heeft ingeschreven, houdt de websites en Facebookpagina’s van de clubs in de gaten. En zorg als het wel doorgaat voor koelmatten, vers water en schaduw!


 dipo2

 

Wellicht ook interessant

dipo

Hond in de auto gezien? Wat kan en mag ik doen?

Honden in de auto laten met warm weer, absoluut NIET doen.

hond water

De gevaren van warmte

We willen nogmaals waarschuwen voor het warme weer. Het is prachtig en warm weer maar dat brengt ook risico’s met zich mee. We zetten die risico’s nog een keer op een rij:

dipo

Hitte-advies voor alle hondenevenementen komend weekeinde

Komend weekeinde, vooral zaterdag 29 juni, wordt het opnieuw erg warm in Nederland, weer.nl verwacht temperaturen tussen de 27 graden op de Wadden tot 35 graden in het zuidoosten van het land.