Trouw tot in de dood | Dogzine

Trouw tot in de dood

Torquato Severo (Google Maps)

Trouw tot in de dood…   Dat waren een Braziliaanse dakloze en zijn hond. Afgelopen vrijdagnacht stierven beiden in de stad Torquato Severo, in Brazilië.

Op de koudste nacht van dit jaar die in de stad werd geregistreerd, werd de dakloze man het slachtoffer van diezelfde kou, hij werd dood gevonden met zijn hond in zijn armen in het centrum van de stad op zaterdagmorgen.

De twee waren niet door geweld om het leven gekomen, zo verklaarde de politie. Lelo was als dakloze bekend  en woonde samen met Bingo, zijn hond, op een veld in de buurt. Op donderdag was hij door vrienden nog gezien in een bar, waar hij vertelde dat hij medicijnen voor zijn hond zou kopen, die wormen had, en de rest van het geld zou hij een deken zou kopen.

De eigenaar van de bar, Adelino, zei dat hij hen een deken had gegeven, maar een andere dakloze stal deze wat later van hem.

Lelo werd zaterdag begraven op de openbare begraafplaats van de stad. Bewoners probeerden nog om het lichaam van de hond vrij te laten geven om met zijn eigenaar te worden begraven vanwege alle vriendschap, maar zonder succes.


 

Wellicht ook interessant

nube

Hond sterft aan gebroken hart

Voor de meeste hondeneigenaren is het geen vraag, maar een gegeven. Honden hebben gevoelens, gevoelens die die van de mens benaderen.

Geoormerkte honden voor de jachtpartijen

Honden massaal afgeslacht in Marokko voor kandidatuur WK Voetbal 2026

In Marokko, vooral in het noordelijk deel van de toeristenstad Agadir, worden de laatste weken massaal zwerfhonden afgeschoten.

rabies

Er komt onderzoek naar hondsdolheid, steeds meer Nederlanders besmet

Wie met z’n honden naar het buitenland reist weet dat een vaccinatie tegen hondsdolheid, ook wel rabiës genoemd, verplicht is voor honden in vrijwel alle landen.