Rassen | Dogzine

Rassen

Bij de zoektocht naar een nieuwe hond is een vaak gestelde vraag: “waarom moet er een stamboom bij zitten?” Dit papiertje maakt je hond niet anders, beter of slechter.

Dit artikel is geschreven als reactie op wat er momenteel gaande is in het ras de Franse Bulldog: de foutieve informatie en het DNA-testen met betrekking tot degeneratieve myelopathie (DM) dat door

Naast twee nu officieel erkende hondenrassen door de FCI, zijn er dit jaar ook drie rassen toegelaten op een voorlopige basis.

Ook België gaat honden van nationaal erkende rassen toelaten op shows, en inschrijven in het eigen stamboekregister.

Op 25 maart 2019 kondigt de Raad van Beheer aan twee nieuwe rassen nationaal te erkennen. Dit keer de uit Duitsland afkomstige Biewer Terrier en de Poolse Jacht Spaniel.

The Kennel Club in Engeland kondigde op 25 februari 2019 aan dat een nieuw hondenras was toegevoegd aan de “at watch”-lijst.

De “Latin Alliance”, oftewel het samenwerkingsverband van de Nationale Kennelclubs van Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal heeft integraal besloten elkaars Nati

Bullies, zo langzamerhand lijkt het het meest door de (verkeerde) mensen uitgebuite ras te worden. Uitgebuit en tot een hondonwaardig leven veroordeeld.

De typische korte krulstaart van de Franse Buldog blijkt dezelfde genetische oorsprong te hebben als een –zeer zeldzame- genetische aandoening bij mensen, te weten het Robinow-syndroom.

De levensverwachting van een hond en het risico op het ontwikkelen van ernstige ziekten is gekoppeld aan de kleur van zijn vacht.

Hoe betrouwbaar is het “ras”-bordje op een deur in het asiel?  Nauwelijks, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Minder "exclusief", maar ze vermaken zich prima: de Dalmatische hond

Nog een hond die je niet elke dag tegenkomt, uit België komen deze: de Thai Ridgeback  (die oorspronkelijk natuurlijk uit Thailand komt)

 

Een zeldzame verschijning, de Otterhound. Maar deze mensen uit Oostenrijk namen er twee mee naar Amsterdam.

Het Belgische Wachtebeke is het wereldrecord “Golden retrievers” alweer kwijt.