dood | Dogzine

dood

Trouw tot in de dood…   Dat waren een Braziliaanse dakloze en zijn hond. Afgelopen vrijdagnacht stierven beiden in de stad Torquato Severo, in Brazilië.

Rouwen honden als er een mede-huisdier sterft? Mensen die meerdere honden hebben weten het antwoord: ja, dat doen ze. Maar wij mensen hebben daar dan graag bewijs van.

Het gaat niet altijd goed met de transport van de stichting die zich inzetten om honden te redden. Dat bleek onlangs toen er een groep honden van Bosnië naar Roemenië werd vervoerd.

In het Verenigd Koninkrijk, Engeland dus, is het vandaag, 5 juli, Pet Remembrance Day.

Wie met z’n honden naar het buitenland reist weet dat een vaccinatie tegen hondsdolheid, ook wel rabiës genoemd, verplicht is voor honden in vrijwel alle landen.

In Marokko, vooral in het noordelijk deel van de toeristenstad Agadir, worden de laatste weken massaal zwerfhonden afgeschoten.

In Frankrijk is een heftige discussie losgebarsten naar aanleiding van een artikel in de krant “Paris Match” waarin Delon laat weten ziek te zijn van deze wereld waarin we nu leven “ik moet ervan o

Voor de meeste hondeneigenaren is het geen vraag, maar een gegeven. Honden hebben gevoelens, gevoelens die die van de mens benaderen.

Roken is niet erg gezond, en logischerwijze kunnen we bedenken dat het ook voor honden niet gezond is.

Een huisdier  in huis voelt voor veel mensen aan als een familielid. Maar. zo blijkt uit recent onderzoek, het gaat verder.