Gezondheid | Dogzine

Gezondheid

Het is natuurlijk niet echt onverwacht, de meeste mensen die hun hond vegan voeren wonen in de Randstad, en daarbij spant Amsterdam de kroon.

Het Diemerbos is vanaf zaterdag 29 juni 2019 tijdelijk verboden terrein voor honden. Dit voor hun eigen veiligheid, er zijn meerdere honden ziek geworden en zelfs twee overleden.

In juli 2018 is de FDA  begonnen met het onderzoeken van meldingen van honden die onverwacht  gedilateerde cardiomyopathie (DCM) kregen, gekoppeld aan bepaalde voeding.

Komend weekeinde, vooral zaterdag 29 juni, wordt het opnieuw erg warm in Nederland, weer.nl verwacht temperaturen tussen de 27 graden op de Wadden tot 35 graden in het zuidoosten van het land.

Zijn we net van de schrik over de eikenprocessierups bekomen, vervolgens blijkt de dennenprocessierups Nederland en Belgie (bijna!!) aan het koloniseren te zijn.

IJs, levensgevaarlijk voor je honden, geef ze geen ijsje. Een hoax die maar niet wil uitsterven.

Dit artikel is geschreven als reactie op wat er momenteel gaande is in het ras de Franse Bulldog: de foutieve informatie en het DNA-testen met betrekking tot degeneratieve myelopathie (DM) dat door

Grasaren, het lijkt wel of we, in ieder geval onze honden, er steeds meer last van krijgen. Tegelijkertijd wordt er in veel gemeentes steeds minder intensief gemaaid.

Het lijkt zo’n “leuke” video, een Cocker spaniël die zo enthousiast raakt van het zien van een paar eenden dat hij zelfs flauwvalt.

Op donderdag 2 mei ontving de allereerste hond ter wereld het allereerste vaccin dat tegen kanker zou moeten beschermen.
Die eerste hond was een Gordoon setter genaamd Trilly.

Honden blijken heel goed het risico op het krijgen van de ziekte van Lyme door mensen te kunnen voorspellen, zo blijkt uit een recent Amerikaans onderzoek "Kwantificering van de relatie tussen mens

Als je kijkt naar de top acht van de meest voorkomende hondenklachten die bij de dierenarts komen, staan er drie met veel impact op het welzijn van honden in die top-8.

Eigenaren van huisdieren lopen een groter risico op IBS, Irritated Bowel Syndrome - en katten- en hondenpoep zijn mogelijk de boosdoeners, zo suggereert nieuw onderzoek.

Het gebruiken van de huid van vissen bij ernstige brandwonden zou een heel nieuwe manier zijn om hier mee om te gaan.

De opleidingsinstituten en aanbieders van “dierondersteunende interventies” zouden moeten professionaliseren.