Algemeen

Zijn (of haar) naam is nog niet bekend gemaakt, maar duidelijk is dat één van de hoofdrolspelers in de dood van Abu Bakr Al-Baghdadi, de zelfbenoemde kalief van ISIS en een van de meest dodelijke terroristen van de afgelopen tijd, een hond was, een van de military Service

Vier jaar wachtte hij langs de weg op de terugkeer van zijn baas. Maar toen die terugkwam, bleef de hond toch liever waar hij was.

Enkele maanden geleden werd de aanvraag opgesteld voor voorlopige erkenning in Nederland van de American Hairless terrier.
Alle zaken waren prima geregeld en daardoor ging het snel: het ras is vanaf heden nationaal erkend en daarmee op shows in Nederland te zien.

Drugshonden, honden die geld opsporen, honden die kanker of diabetes kunnen ruiken, nu ja, we kennen heel wat honden die hun neus ergens insteken. Een nieuw fenomeen nu, archeologiehonden.

De Oostenrijkse deelstaat Tirol wil aanlijn- en  muilkorfverplichting flink aanscherpen. In november beslist het deelstaatparlement over de nieuwe wetsvoorstellen.

Caroline Coile was op de AKC National Parent Club Canine Health Conference 2019 die onlangs in St.

Ongeveer 7300 demonstranten liepen zaterdagmiddag van de Neugrabener Markt in de Redderweg naar het bedrijf "LPT Laboratory of Pharmacology" in het Duitse Stade.

Iedereen die zijn hond uitlaat in of nabij een Natura-2000-gebied zou eigenlijk een vergunning moeten hebben. Als we het nieuwe stikstofbeleid van de overheid strikt zouden volgen is dat het gevolg. Dat nieuws citeerde het Agrarisch Vakblad “De Boerderij” enkele dagen geleden.

Dat extreem kleine hondjes vaker gezondheidsproblemen hebben vanwege dat kleine formaat is bekend.
Bij de Chihuahua heeft de FCI nu ingegrepen door de rasstandaard aan te passen.

De populariteit van kortsnuitige rassen lijkt te dalen in Engeland. 
Dat blijkt uit de geboortecijfers die de Engelse Kennel Club regelmatig publiceert.

Aanstaande zaterdag 5 oktober om 10.00 uur stroomt theaterzaal Zidewinde in Sprang Capelle voor het eerst vol met viervoeters en hun baasjes die komen genieten om samen met hun hond een onvergetelijke dag te hebben met als kers op de taart een uniek

Drieduizend dollar boete als je je hond niet minimaal één keer per dag uitlaat?  Die wet is recent aangenomen door het regionale parlement en wordt ingevoerd in Australian Capital Territory (ACT), de deelstaat waarin de hoofdstad Canberra ligt.

De Raad voor Dierenaangelegenheden kwam op 29 september met een lijvig stuk, de “Staat van het dier”.  Ruim 199 bladzijden waarin de adviesraad van de regering op huisdieren, productiedieren, dieren in de natuur en proefdieren bespreekt.

Het lijkt erop dat het meeste gevaar in Noorwegen is geweken, nadat het land ruim een maand in de ban was van een mysterieuze ziekte onder honden.

De ziekte die Noorwegen nu ongeveer een maand teistert heeft nog steeds geen bekende oorzaak.

Nimrod, de prestigieuze wedstrijd voor apporterende honden, wordt dit jaar in Groningen gehouden.

Terwijl de betrokken instanties nog altijd volop onderzoek doen naar de oorzaak van de ziekte die honden in Noorwegen teistert, worden hondeneigenaren ongeduldig.

De dodelijke ziekte die in Noorwegen rondgaat onder honden duurt voort.
Nog steeds is er geen duidelijkheid over wat de oorzaak kan zijn. Ook de onderzoeken gaan door.

De godin Hera had volgens de legende kinderen met haar broer Zeus.
Ook in de mythologie kwam inteelt voor, en van de meest extreme soort.
Het mag in de mythologie geaccepteerd zijn, in de echte wereld is dat niet zo. Toch toont onderzoek aan dat het voorkomt bij mensen.

Sinds de uitbraak van een raadselachtige ziekmaker in Noorwegen houdt het Noorse Veterinair Instituut iedereen vrijwel dagelijks op de hoogte van de nieuwste feiten. Naast die feiten gaan er inmiddels ook veel geruchten de ronde.

Het laatste nieuws over de zieke en overleden honden in Noorwegen kwam vandaag, 11 september, binnen via het Veterinair Instituut en in samenwerking met

In Maastricht zullen eind september geen Noorse inschrijvingen welkom zijn. Dit in verband met de voortdurende onduidelijkheid omtrent de oorzaak van de zieke honden in Noorwegen.
De organisatie van de Dogshow Maastricht liet weten:

Dagelijks druppelt er nieuws binnen over de situatie in Noorwegen, waar de afgelopen tijd opvallend veel honden plotseling ernstig ziek zijn geworden.

Er zijn nog steeds veel geruchten over de ziekte die in Noorwegen heerst, maar er zijn nog geen feiten over de oorzaak.
Een aantal feiten is er wel en die zetten we voor u op een rij.

Nadat de afgelopen dagen het nieuws binnendruppelde dat een groot aantal honden in Noorwegen plotseling ernstig ziek waren geworden, waarvan een aantal kwamen te overlijden, werd er direct grootschalig onderzoek gestart.

Hondeneigenaren in Noorwegen worden gewaarschuwd voor een nog onbekende ziekte die diverse honden in Oslo heeft getroffen.

Amerikaanse media melden dat er opnieuw een hond is overleden aan boord van een KLM-vliegtuig. Ditmaal ging het om een Franse Bulldog, Roger  genaamd, die van Amsterdam naar Boston onderweg was. Het incident zou hebben plaatsgevonden op  vlucht KL617.

Het verhaal van een onbekende man die vanmorgen vroeg een pup van 10 weken “uit het niets” heeft doodgeschopt blijkt niet te kloppen. Dat heeft de politie aan “De Gelderlander” laten weten.