Algemeen

De dodelijke ziekte die in Noorwegen rondgaat onder honden duurt voort.
Nog steeds is er geen duidelijkheid over wat de oorzaak kan zijn. Ook de onderzoeken gaan door.

De godin Hera had volgens de legende kinderen met haar broer Zeus.
Ook in de mythologie kwam inteelt voor, en van de meest extreme soort.
Het mag in de mythologie geaccepteerd zijn, in de echte wereld is dat niet zo. Toch toont onderzoek aan dat het voorkomt bij mensen.

Sinds de uitbraak van een raadselachtige ziekmaker in Noorwegen houdt het Noorse Veterinair Instituut iedereen vrijwel dagelijks op de hoogte van de nieuwste feiten.

Het laatste nieuws over de zieke en overleden honden in Noorwegen kwam vandaag, 11 september, binnen via het Veterinair Instituut en in samenwerking met

In Maastricht zullen eind september geen Noorse inschrijvingen welkom zijn. Dit in verband met de voortdurende onduidelijkheid omtrent de oorzaak van de zieke honden in Noorwegen.
De organisatie van de Dogshow Maastricht liet weten:

Dagelijks druppelt er nieuws binnen over de situatie in Noorwegen, waar de afgelopen tijd opvallend veel honden plotseling ernstig ziek zijn geworden.

Er zijn nog steeds veel geruchten over de ziekte die in Noorwegen heerst, maar er zijn nog geen feiten over de oorzaak.
Een aantal feiten is er wel en die zetten we voor u op een rij.

Nadat de afgelopen dagen het nieuws binnendruppelde dat een groot aantal honden in Noorwegen plotseling ernstig ziek waren geworden, waarvan een aantal kwamen te overlijden, werd er direct grootschalig onderzoek gestart.

Hondeneigenaren in Noorwegen worden gewaarschuwd voor een nog onbekende ziekte die diverse honden in Oslo heeft getroffen.

Amerikaanse media melden dat er opnieuw een hond is overleden aan boord van een KLM-vliegtuig. Ditmaal ging het om een Franse Bulldog, Roger  genaamd, die van Amsterdam naar Boston onderweg was. Het incident zou hebben plaatsgevonden op  vlucht KL617.

Het verhaal van een onbekende man die vanmorgen vroeg een pup van 10 weken “uit het niets” heeft doodgeschopt blijkt niet te kloppen. Dat heeft de politie aan “De Gelderlander” laten weten.

Geen wereldnieuws, maar mogelijk wel een wereldrecord.  Een dierenarts in het Thaise Pattaya waarschuwt eigenaren van honden tegen het kopen van “rubber ducks”, plastic/rubber speelgoedeendjes, nadat ze er maar liefst 32 moest verwijderen uit de maag van