Algemeen

Wie de regels van de Raad van Beheer overtreedt kan worden gemeld bij het Tuchtcollege.

De Canadese Voedsel- en Warenautoriteit (CFIA) doet onderzoek naar een incident waarbij 38 pups dood werden aangetroffen in een vliegtuig dat in Toronto was geland. De pups, allen Franse Bulldogs, maakten deel uit van een transport van meer dan 500 pups van dit ras vanuit Oekraïne.

De zomers worden steeds warmer en daarmee stijgen ook de gevaren van oververhitting bij honden.
Voor een Engels onderzoeksteam een aanleiding daar onderzoek naar te doen: welke rassen lopen risico en waardoor komt dat?

Leven in een mensen-omgeving zorgt voor aanpassingen in uiterlijk bij vossen.

De jaarlijkse IWT, die dit jaar in het Oostenrijkse St. Georgen im Attergau zou plaatsvinden, is definitief afgelast. De reden hiervoor is uiteraard het corona-virus.

Er is een nieuwe circulaire naar alle FCI-leden en Contract Partner Kennel Clubs gestuurd aangaande de mogelijkheden voor het organiseren van shows. Deze mogelijkheden zijn door de Corona-crisis tijdenlang zeer beperkt tot onmoglijke geweest.

Vandaag liet de Belgische kennelclub, de KMSH, weten dat er weer mag worden gereisd voor een dekking.

Ruim drie maanden bleef hij in de lobby van het ziekenhuis in Wuhan wachten...

Pyromanen moeten oppassen...

..is dit de oplossing voor het geweld tegen BOA's?

Op de foto CEO Torbjørn Brenna met NKK-hond Alma.

 

Nog maar enkele weken geleden liet de Noorse Kennel Klub NKK haar leden weten dat ze financieel in zeer zwaar weer zaten. 

Bij welke van de drie bovenstaande berichten op social media voelt u zich beter?

Politie in Drenthe treft bizar geval van mishandeling aan

De Noorse Kennel Klub NKK zit in de problemen door de coronacrisis.

Nederlandse handelaren tot twee maal toe tegen de lamp gelopen

Idexx Laboratories, Inc. heeft aangekondigd dat het zijn SARS-CoV-2 (COVID-19) RealPCR-test voor huisdieren beschikbaar heeft gesteld aan dierenartsen.

Als mensen worden opgenomen vanwege de corona, of erger, wat gebeurt er dan met eventuele huisdieren? 
In Spanje zijn er duidelijke regels hiervoor.

Op 8 april 2020 is dr. Bruce Cattanach overleden.

Pakketten met DNA-tests voor honden stijgen explosief in populariteit. Met één DNA swab wordt het genotype van je hond in kaart gebracht en weet je welke genmutaties voor veelvoorkomende afwijking en eigenschappen de hond draagt.

Het was in het verleden al opgevallen dat mensen die veel met dieren in aanraking komen anders leken te reageren op SARS.

De stijgende belangstelling voor dieren bij de asielen lijkt hier en daar merkbaar, zo bevestigde de Dierenbescherming, en de rashondenfokkers krijgen aanvraag na aanvraag. Veel fokkers gaan daar “natuurlijk” niet op in. Maar is dat wel zo natuurlijk?

De laatste tijd doen geruchten de ronde dat er meer belangstelling zou zijn voor het adopteren van dieren uit de landelijke asielen.
Navraag bij de Dierenbescherming leerde dat dit niet correct is. Er is tot op heden geen toename van de adopties gesignaleerd.

Met alles rondom de corona denken mensen er misschien niet zo aan, maar het is weer tekentijd!

We zouden het bijna vergeten, maar op 29 januari stelde William Moorlag van de PvdA kamervragen aan minister Carola Schouten over het doorfokken van honden.

Covid-19 is een wereldwijd virus, en treft daarom ook hondeneigenaren wereldwijd. 

Niet corona zelf, maar de maatregelen bedreigen duizenden honden en andere huisdieren...

De wolf is een beschermde diersoort in Europa, wat betekent dat ze niet gedood mogen worden. Wie dit wel doet loopt het risico op een flinke geldboete of zelfs een gevangenisstraf. Maar wat als een wolf uit noodweer gedood wordt?

Omdat er in zowel hondenland als bij mensen zonder honden veel onduidelijkheid bestaat over wat groepsimmuniteit nu eigenlijk is, hier een uitleg.