gedrag

Nieuw onderzoek heeft een direct verband gevonden tussen honden die lijden aan een veel voorkomende huidallergie die chronische jeuk veroorzaakt  en probleemgedrag.

Iedereen die zijn hond uitlaat in of nabij een Natura-2000-gebied zou eigenlijk een vergunning moeten hebben. Als we het nieuwe stikstofbeleid van de overheid strikt zouden volgen is dat het gevolg. Dat nieuws citeerde het Agrarisch Vakblad “De Boerderij” enkele dagen geleden.

De broodfokker stond al enkele jaren in een negatief daglicht, de rechter heeft dat vandaag bevestigd.

Castratie verhoogt het risico op overgewicht bij vooral reuen. Ook neemt hun conditie (Body Condition Score) flink af. Bij teven heeft castratie geen effect op het al dan niet obese worden. Daar spelen andere factoren een rol.

Dat extreem kleine hondjes vaker gezondheidsproblemen hebben vanwege dat kleine formaat is bekend.
Bij de Chihuahua heeft de FCI nu ingegrepen door de rasstandaard aan te passen.

De populariteit van kortsnuitige rassen lijkt te dalen in Engeland. 
Dat blijkt uit de geboortecijfers die de Engelse Kennel Club regelmatig publiceert.

Aanstaande zaterdag 5 oktober om 10.00 uur stroomt theaterzaal Zidewinde in Sprang Capelle voor het eerst vol met viervoeters en hun baasjes die komen genieten om samen met hun hond een onvergetelijke dag te hebben met als kers op de taart een uniek

Drieduizend dollar boete als je je hond niet minimaal één keer per dag uitlaat?  Die wet is recent aangenomen door het regionale parlement en wordt ingevoerd in Australian Capital Territory (ACT), de deelstaat waarin de hoofdstad Canberra ligt.

De Raad voor Dierenaangelegenheden kwam op 29 september met een lijvig stuk, de “Staat van het dier”.  Ruim 199 bladzijden waarin de adviesraad van de regering op huisdieren, productiedieren, dieren in de natuur en proefdieren bespreekt.

Het lijkt erop dat het meeste gevaar in Noorwegen is geweken, nadat het land ruim een maand in de ban was van een mysterieuze ziekte onder honden.

Wie zijn hond wil uitbrengen op een hondenshow in Wales, moet wellicht binnenkort eerst een speciale licentie daarvoor aanvragen. Ongeacht of die persoon uit Wales zelf, Engeland of enig ander land komt. Dat staat in een nieuw wetsvoorstel dat het parlement van Wales in november gaat bespreken.

Maar liefst 33% van de kleine honden, onder de negen kilo, is niet (volledig) zindelijk. Dat blijkt uit een groot onderzoek in de Verenigde Staten.