Meer nieuws

Het kunnen lastige tijden zijn, ook voor honden en hun eigenaren. Ondanks dat het uitlaten van honden nog toegestaan is, zijn hondenscholen veelal gescholen en wedstrijden, trainingen en workshops massaal afgelast.

We zouden het bijna vergeten, maar op 29 januari stelde William Moorlag van de PvdA kamervragen aan minister Carola Schouten over het doorfokken van honden.

Covid-19 is een wereldwijd virus, en treft daarom ook hondeneigenaren wereldwijd. 

Twee kratten per hond...

Niet corona zelf, maar de maatregelen bedreigen duizenden honden en andere huisdieren...

De Britse liefdadigheidsinstelling MedicalDetectionDogs werkt samen met wetenschappers om te onderzoeken of honden COVID-19 kunnen helpen detecteren met hun scherpe reukvermogen, zo maakt de organisatie vandaag bekend.

De wolf is een beschermde diersoort in Europa, wat betekent dat ze niet gedood mogen worden. Wie dit wel doet loopt het risico op een flinke geldboete of zelfs een gevangenisstraf. Maar wat als een wolf uit noodweer gedood wordt?

Na de maatregelen die elkaar in rap tempo opvolgden in de corona-crisis deze week en vorige week, namen onlangs ook de dierenartsen drastische besluiten.

Omdat er in zowel hondenland als bij mensen zonder honden veel onduidelijkheid bestaat over wat groepsimmuniteit nu eigenlijk is, hier een uitleg.

De aangescherpte maatregelen van de overheid omtrent het coronavirus heeft de Raad van Beheer doen besluiten het protocol rondom chippen aan te passen.

Doe ook mee met filmpjes voor Dogzine TV...

Steeds meer diensten worden vanwege de Corona-crisis stilgelegd.
Vandaag bereikte ons namens ECVO-secretaris mw van 't Sandt het bericht dat de ECVO-artsen met ingang van heden -24 maart- zullen stoppen met onderzoek.

Op donderdag 27 februari meldde de afdeling Landbouw, Visserij en Behoud van Hongkong (AFCD) dat monsters die op 26 f

Geen zaken meer met verenigingen die honden mishandelen

Voor zover bekend nog geen besmette Cruftsgangers uit Nederland en België

Naar aanleiding van de uitzending van  Undercover in Nederland vanavond om 20.30 uur.

Het Corona-virus heeft ook effect op de kynologie...

Het zit erop, Crufts is ten einde voor dit jaar. Een bijzondere editie met alle paniek rondom de brexit en corona, dalende aantallen inschrijvingen en bezoekers, maar ook veel hoogtepunten. De belangrijke show eindigde in dezelfde verrassende stijl door de Dashond uit te roepen tot best in show.

Crufts 2020 is in volle gang, maar met dit jaar opvallend weinig bezoekers. De show die normaal duizenden hondenliefhebbers naar het NEC in Birmingham trekt, is volgens meerdere aanwezigen nog nooit zo rustig geweest.

Dat blijkt uit nieuw Fins onderzoek.

Het is donderdag 5 maart 2020, en dat betekent de eerste dag van Crufts. De Britse hondenshow staat nog steeds bekend als de grootste en meest bekende ter wereld en trekt bezoekers en deelnemers uit alle continenten, maar toch lijkt het er deze editie anders aan toe te gaan. De oorzaak?

Besmette hond of besmette deurknop?

Een hond die -zeker van achteren- veel weg heeft van een kat is plots erg populair

Honden hebben hun eigen "spa"

Er zijn maar twee zoogdieren waarvan we nu weten dat ze het kunnen...

Wordt het eten van wilde dieren en huisdieren dadelijk verboden in Shenzen? Meerderheid inwoners lijkt voorstander...

Zorgen om Brexit houden buitenlandse honden weg, maar ook coronavirus kan roet in het eten gooien

Nederlands succes in Zweedse sneeuw