Meer nieuws

Hoeveel is een hondenleven waard?  Natuurlijk, hondenliefhebbers zullen stellen dat het onbetaalbaar is.  Maar daarmee hebben we nog geen uitslag. Waarom is dat dan belangrijk?  Nou,  voor een kosten-baten-analyse.

Eerlijk is eerlijk, de eerste is er al vanaf 20 december, maar...

Een schande, zo vinden ecologische groepen en dierenactivisten. Maar de politieke partijen zijn blij, de meeste althans.

Er wordt al langer onderzoek gedaan naar wat mensen van vuurwerk vinden. Dit jaar werd er verder gegaan en gevraagd wat mensen van vuurwerkvrije steden vinden. Die plannen liggen er voor Apeldoorn.

China mag dan misschien de naam hebben, maar ook in Indonesië, een land waar Nederland nog banden van vroeger mee heeft, de koloniale periode, is het bar en boos gesteld met de leefomstandigheden van honden, en is er een levendige handel in hondenvlees.

De inschrijving van de Kerst-Winnershow is gesloten. Twee dagen eerder dan verwacht.
Het maximale aantal is bereikt.

Antropomorfisme, een mooi woord voor het “vermenselijken” van dieren, is het toeschrijven van menselijke eigenschappen en emoties aan een niet-menselijk wezen.

Het grootste nest ooit geboren is volgens het Guiness Book of Records een nest  van 24 pups van een Mastino Napolitano, geboren in Engeland. Van dat nest bleven er uiteindelijk 18 in leven, eentje werd doodgeboren, drie overleden er in de eerste week.

Foto’s van de ongewone vriendschap tussen een baby-giraf en een Mechelaar hielden  mensen wekenlang in de ban. Helaas, het mocht niet baten, de in het wild verlaten babygiraf is overleden.

Het was zijn stem die hem beroemd maakte: warm en hartelijk, helder en verstaanbaar. Dankzij die stem was Peter Purves de afgelopen 41 jaar een van de vaste onderdelen van Crufts. Maar aan dat tijdperk is nu een einde gekomen.

Terwijl in  Nederland de discussie nog volop woedt en de regering een vuurwerkverbod nog lang niet aandurft, heeft de Vlaamse regering begin dit jaar al de drastische stap genomen: in heel Vlaanderen wordt consumentenvuurwerk verboden, tenzij..

Natuurlijk, je hond is zo goed opgevoed dat hij op je commando ”zit” direct door de achterpootjes gaat. Maar doet hij dat ook als je buurman het vraagt, of iemand die uit een heel andere streek van Nederland of Vlaanderen komt en een “dik accent” heeft?

De huidige straffen die worden uitgedeeld aan mensen die hondengevechten organiseren, zijn hoog genoeg. Ook zou een levenslang houdverbod voor mensen die gevechten organiseren of honden fokken voor vechtdoeleinden geen oplossing zijn.

Een 63 jarige man uit Bremen, Duitsland, is overleden aan een zeer zeldzame infectie nadat hij door zijn hond gelikt was.

Je hebt waakhonden door hun werkdrive en karakter, die andere dieren weghouden van velden en kuddes.

De Inuit, vroeger ook wel Eskimo’s genaamd, leven al eeuwenlang vergezeld door hun sledehonden.In het wilde en onherbergzame Noordpoolgebied is er geen betere metgezel dan een hond, hoewel niet zomaar elk ras daarvoor ingezet kan worden. 

De leesvaardigheid onder jongeren in Nederland loopt terug. Trouw schrijft vandaag “60 procent van de Nederlandse jongeren zegt alleen te lezen als het echt moet, bijvoorbeeld om informatie te vinden.

Voedselallergie. Je hoort hondeneigenaren er regelmatig over. Er wordt van alles en nog wat beweerd, en de industrie lijkt er gretig op in te gaan. Maar waar hebben we het nu eigenlijk echt over? Dogzine sprak uitgebreid met dierenarts-dermatoloog Dr.

De Vlaamse Elke Boxoen is afgelopen weekeinde Wereldkampioen DogDance geworden in de Freestyle-klasse. De  inwoonster  van kustplaats De Panne behaalde haar titel in het Duitse Stuttgart.

Mocht u het nog niet gemerkt hebben, morgen is het “Black Friday”.  Zwarte vrijdag dus, en dat is heel iets anders als Blue Monday of Witte Donderdag.

Ook de Finse kennelclub heeft een looptest ontwikkeld voor kortsnuiten. Dit is gedaan in samenwerking met de Faculteit voor Diergeneeskunde in Helsinki.
Er is nu een filmpje online geplaatst om te test te verduidelijken.
 

Vuurwerkangst komt helaas bij veel honden voor, en de decembermaand is voor hen niet gemakkelijk te doorstaan. En in veel gebieden begint het probleem al in november. Hoewel de angst voor harde geluiden eigenlijk heel natuurlijk is, is het in sommige gevallen toch te verhelpen.

Er is een nieuw middel op de markt tegen schijndracht: Finilac.

Vol met liefde en passie voor straat- en zwerfhonden in een of ander ver land, zet u zich in via Stichting of anderszins om die honden te redden en naar goede en veilige huizen in Nederland of België te brengen.

We zien het Koning Willem-Alexander of Koning

Onderzoek suggereert dat hondenrassen met minder kunstmatige selectiegeschiedenis zich meer wolfachtig gedragen.

Gaan we het meemaken, komt er definitief een einde aan de door velen als onterecht geziene hondenbelasting?  Het antwoord van de minister op kamervragen van 50PLUS is weliswaar nog erg “ruim”, maar het lijkt enigszins die kant op te gaan.

Hoe oud is mijn hond, in mensenjaren gezien dan. Dat blijft voor veel mensen een spannend iets.

LPT, Het controversiële laboratorium voor dierproeven, waarin een Zwitsers farmaceutisch bedrijf bloedige experimenten op honden en andere dieren heeft uitgevoerd , sluit begin 2020.

Goed, voor de meeste mensen met honden is het geen dagelijkse zaak, maar wie wel regelmatig –met hond-  vliegt, kan Azië maar beter ontwijken. En eerlijk gezegd, Europa doet het niet zo heel veel beter. Waar hebben we het over?