Health

Zolang covid-19 de wereld in z’n greep houdt is het organiseren van hondenshows een dilemma. De Europese- en Wereldshows moesten dit jaar al geannuleerd worden en ook voor volgend jaar is de agenda nog onzeker voor velen.

Over de bouw van de Duitse herder is nogal wat te doen. Iedereen vindt er wel iets van en dan is niet altijd even positief. Wat werkelijk de gevolgen zijn van de verschillen in bouw is alleen maar door onderzoek zichtbaar te maken.

Er is veel te doen over kortsnuitige honden. Op 14 oktober verscheen een Brits onderzoek dat had gekeken naar een willekeurige steekproef van 22.333 honden die uit een totale onderzoeksgroep waren gekozen van 955.554 dieren.

De persoonlijkheid van een hond verandert met de jaren...

COVID maakt de World Dog Show dit jaar onmogelijk

Met de bril worden honden op afstand bestuurd...

Het Finse bedrijf MyDogDNA ™ is een van de grotere aanbieders van complete DNA-testen voor honden. Op 13 augustus liet het bedrijf via hun facebookpagina weten dat ze gingen fuseren met Wisdom health.

Vandaag, donderdag 1 oktober, vieren de Amerikanen “national black dog day.” Hebben ze dan voor werkelijk alles een dag? Het lijkt er wel eens op, maar achter deze dag schuilt een goede boodschap. Zwarte (of donker gekleurde) honden zijn namelijk relatief vaak de langzitters in asielen.

De verspreiding van het coronavirus is nog altijd de nummer één prioriteit wereldwijd.

De Raad van Beheer heeft formeel kenbaar gemaakt dat ze de CFR eis voor fokkers van extreem kortsnuitige rashonden los laat en in plaats daarvan de Cambridge BOAS-test in de convenanten en het 10-stappenplan opneemt.

De rashondenfokkers maken zich zorgen. Zorgen om de fokkerij zoals die op dit moment op grote schaal plaatsvindt bij fokkers waarbij gezondheid van de honden en pups niet op de eerste plaats staat.

Tomatensap in plaats van een tandartsbehandeling bij je hond? Ja, het kan...  lees maar hoe!

Wout Arxhoek

9 november 1946 - 10 september 2020

Hoewel in de landen om ons heen de hondenshows weer langzaam opstarten na (of tijdens) Covid-19, wil het in Nederland nog niet echt vlotten. Onlangs werd bekend gemaakt dat zowel Dogshow Bleiswijk als de Kerst Winner Show te Gorinchem toch worden afgelast.

Beslissende actie tegen Al Qaida door onbevreesde Mechelaar

Ook wel Internationale Hondendag genoemd...

Afgelopen dinsdag 18 augustus 2020 overleed Arjen van Alphen, de man die de kijk op honden in heel Nederland en daarbuiten veranderde met zijn roedelmethode. Van Alphen koos voor een omgang met de hond die het dichtst bij de natuur van het dier lag.

Noord-Korea wil het houden van honden als huisdieren verbieden.  De voornaamste reden is dat de voedselvoorraden in het land, dat al jaren onder voedseltekorten lijdt, nu helemaal dreigen op te raken.

Na Frankrijk en Vlaanderen komt ook Duitsland met strengere wetgeving

Artikelen in Duitse kranten over de opkomst van nieuwe teken zorgen voor onrust, ook in Nederland.

Op 11 augustus kreeg de Nederlandse Poedelclub een verheugend mailtje binnen: de aanvraag voor nationale erkenning van de Chien particolore à poil frisé, in het Nederlands Franse krulhaar, meerkleurig geheten, is goedgekeurd door de Franse en de Nederlandse kennelclub!

Iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dogzine ging er samen met de juristen van de NVWA voor zitten en stelde een artikel samen over wat er nou eigenlijk moet en mag.

Steriliseren van overdreven gebouwde honden, pups tot 10 weken thuis en elke fokker geregistreerd. 

Beschikken honden over een ingebouwd kompas?

Bepaalde rassen zijn gevoeliger, maar ook jongere honden en gecastreerde honden.

Vooralsnog wordt fokken en handelen verboden voor "Scottish Fold-katten", maar lijst wordt uitgebreid.

In Engeland wordt graf geliefde oorlogshond verwijderd om zijn naam...

Woede over weghouden hulpverleners bij brandend asiel, 52 honden en 2 katten dood, 190 dieren gered. (update onder het artikel). In het tweede asiel zouden nog steeds honden opgesloten zitten (20-7 1600 uur)