• Honden die de wereld versteld deden staan...

Honden die de wereld versteld deden staan...

Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Honden die de wereld versteld deden staan...

ma, 10/23/2017 - 15:15

Binnen de EU kennen we strenge regels wat rabiës betreft. Fokkers zijn daar prima van op de hoogte, ze hebben namelijk met de 15-wekenregels te maken als ze willen exporteren. Dat houdt in dat pups een geldige rabiësenting moeten hebben: een enting op 12 weken, waarna 3 weken wachttijd volgt.

Wie in de EU met een hond de grens over wil dient een geldige rabiësenting te hebben. Het betreffende vaccin is alleen via dierenartsen verkrijgbaar. Zo zou dat althans moeten zijn.

Het FAGG, het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten, heeft nu een oproep doen uitgaan aangaande die vaccins. Op de Poolse markt is namelijk een vaccin aangetroffen met een afwijkende etikettering.
Het FAGG waarschuwt voor vaccins met het volgende etiket: BIOCAN R, lot 565283B, exp 16.04.2020, Bioveta

De FAGG laat weten: “De etikettering en het lotnummer komen niet overeen met de lotnummers van de fabrikant. Dit vaccin werd niet geproduceerd door Bioveta en is dus een vervalsing.”
Dieren met een etiket in het paspoort dat overeenkomt met bovenstaande aanduiding worden beschouwd als niet gevaccineerd tegen rabiës.
Wat de samenstelling is van het valse vaccin is nog niet bekend.

 

 

bron

Bron: FAGG

dossier