Recensies

Jachthondentraining is wellicht de oudste hondensport en nog steeds erg in trek. In de loop der jaren zijn er tal van verschillende trainingstechnieken ontwikkeld, en inmiddels is duidelijk dat er meer wegen naar Rome leiden.

De aanschaf van een hond begint bij een goede voorbereiding. Uitzoeken of de raseigenschappen passen binnen het gezin, maar ook voorbereiding op de vachtverzorging, opvoeding en de gezondheid van de hond. Cindy Schwering slaagt er in om steeds prettig leesvoer samen te stellen voor dit doel.

Het begrip “cultuurhistorische roman” lijkt niet direct in het lijstje hondenboeken thuis te horen. Toch wordt “Mijn naam is Morgen” ondergebracht in die categorie. Waarom?

Onlangs verscheen er in eigen beheer een boekje over hondenvoeding. Nu verschijnen er veel boeken over dit onderwerp, maar dit sprong er op positieve wijze uit. “Rauw voer, natuurlijk in de voerbak” is de titel en het is geschreven door vier mensen. Niet de minste namen: dr. Ing.

Het meest populaire ras van Nederland heeft tal van boeken waarin hij de hoofdrol speelt. Sinds het najaar van 2017 is daar nog een boek bij gekomen: “De Labrador Retriever” van Cindy Schwering.

Een primeur in de Nederlandse kynologie, tijdens een internationale CACIB-show zijn ook niet-rashonden en niet-stamboomhonden welkom voor een optreden in de ring, met keurrapport. Het begrip "all breeds show"krijgt daarmee eindelijk de volle betekenis.

De hondenfilm bij uitstek voor 2017 lijkt A Dog’s Purpose te worden. In de film wordt het levensverhaal verteld van een hond. Of eigenlijk meerdere levens.